72 tunnin liikennehaaste


Vaikuta tulevaisuuden Vaasan kaupunkikehitykseen ja brändiin 72 tunnin liikennehaasteessa - parhaat ideat voivat edetä toteutukseen! 72 tunnin liikennehaasteen tavoitteena on löytää monialaisia, innovatiivisia ja käyttäjälähtöisiä ratkaisuja tulevaisuuden Vaasan seudulle mm. hiilineutraalin liikkumisen, arkielämän sujuvuuden ja elinkeinojen näkökulmista.

Kyseessä on Vaasan yliopiston, VAMK:in ja Novian opiskelijoille tarkoitettu kilpailu, josta on mahdollista saada myös opintopisteitä. Oppilaitosten lisäksi kilpailun toteuttajina ovat Vaasan kaupunki, Väylävirasto, ABB Oy, Ympäristöministeriö ja sen koordinoima Kestävä kaupunki -ohjelma, Wasaline sekä Ramboll Finland Oy.

Vuoden 2021 kilpailun on voittanut joukkue Puhtaan kaupungin janoiset!

Company Logos


Image

Milloin?

Kilpailu järjestetään Vaasassa 26.-29.10.2021 ja sen kesto on 72 tuntia. Kilpailuun sisältyy retki Uumajaan uudella Aurora Botnia -aluksella. Kilpailun tulosseminaari pidetään 5.11. ja parhaasta kilpailutyöstä on palkintona Liveable City -ekskursio Kööpenhaminaan.

Image

Aikaisemmat Liikennehaasteet

Täällä voit tutustua Vantaalla järjestettyyn kilpailuun. Löydät aikaisempien vuosien tunnelmia myös Twitteristä #72tuntia sekä YouTubesta.

Image

Turvallisuus

Kilpailun järjestelyissä huomioidaan ajankohtainen koronavirustilanne, hyödyntäen etäosallistumisen tapoja. Palkintomatka toteutetaan koronavirustilanteen salliessa. Mikäli matkustaminen ei ole mahdollista, voittajajoukkueen jäsenet palkitaan suunnitellun palkintomatkan arvoa vastaavalla palkinnolla.